Wszystkie poradniki wideo

Zespół i grafik

Jak zarządzać rolą i dostępem pracownika

Film opublikowany: 21 paź

Pokażę Ci, jak sprawdzić rolę członka zespołu, nadać dodatkowe uprawnienie i zawiesić dostęp. Zapraszanie mamy w osobnym tutorialu.

Przeczytaj transkrypcjęPobierz napisy VTTNagrania z przykładowymi danymi

Co zrobisz w tym poradniku

  1. 1. Otwórz zarządzanie pracownikiem

    W Zespole odszukaj właściwą osobę i kliknij Zarządzaj. Najpierw sprawdź imię i nazwisko.

  2. 2. Sprawdź rolę osoby

    Rola określa podstawowy zakres działań. Dobieraj ją do obowiązków, a dodatkowe uprawnienia nadawaj osobno.

  3. 3. Nadaj konkretne uprawnienie

    Zaznacz tylko potrzebne uprawnienie. W przykładzie pozwalamy tej osobie zapraszać personel.

  4. 4. Zapisz uprawnienia

    Zapisz zmiany. Nowe uprawnienie dotyczy tej osoby w tym gabinecie.

  5. 5. Poznaj zawieszenie dostępu

    Zawieszony odbiera dostęp i zwalnia miejsce pracownicze. Historia, przypisania i grafik pozostają. Nie jest to usunięcie osoby.

  6. 6. Zapisz zmianę statusu

    Kliknij Zapisz, aby zastosować wybrany status. Zawsze sprawdzaj, czy zmieniasz właściwe konto.

  7. 7. Sprawdź status na liście

    Sprawdź nowy status na liście. Ponowne uaktywnienie wymaga wolnego miejsca w planie gabinetu.

Transkrypcja filmu

Tekst z naszych napisów. Kliknij czas, aby przejść do wybranego momentu filmu.

  1. 0:00

    Pokażę Ci, jak sprawdzić rolę członka zespołu, nadać

  2. 0:02

    dodatkowe uprawnienie i zawiesić dostęp. Zapraszanie mamy w osobnym tutorialu.

  3. 0:07

    W Zespole odszukaj właściwą osobę i kliknij Zarządzaj.

  4. 0:10

    Najpierw sprawdź imię i nazwisko.

  5. 0:13

    Rola określa podstawowy zakres działań.

  6. 0:15

    Dobieraj ją do obowiązków, a dodatkowe uprawnienia nadawaj osobno.

  7. 0:21

    Zaznacz tylko potrzebne uprawnienie.

  8. 0:23

    W przykładzie pozwalamy tej osobie zapraszać personel.

  9. 0:26

    Zapisz zmiany. Nowe uprawnienie dotyczy tej osoby w tym gabinecie.

  10. 0:30

    Zawieszony odbiera dostęp i zwalnia miejsce pracownicze.

  11. 0:33

    Historia, przypisania i grafik pozostają. Nie jest to usunięcie osoby.

  12. 0:37

    Kliknij Zapisz, aby zastosować wybrany status.

  13. 0:40

    Zawsze sprawdzaj, czy zmieniasz właściwe konto.

  14. 0:43

    Sprawdź nowy status na liście.

  15. 0:44

    Ponowne uaktywnienie wymaga wolnego miejsca w planie gabinetu.

  16. 0:48

    Zmiany są zapisane.

  17. 0:49

    Zawieszenie odbiera dostęp do gabinetu, zachowując historię i przypisania.

  18. 0:52

    To inna operacja niż usunięcie osoby.

Zobacz także

Sprawdź Holiso w praktyce

Uruchom demo z przykładowym studiem i poznaj system we własnym tempie.

Wypróbuj demo